Velkommen til vores
microbryggeri

Nørrebro Bryghus er et lille eventyr om en succes, der på kort tid har vokset sig stærk

Ryesgade

Vores oprindelige bryggeri i Ryesgade åbnede i september 2003 sammen med bryggerirestauranten. Bryggeriet blev indkøbt hos et amerikansk firma, der opererer fra Tjekkiet. Brygningen gik så småt i gang et par måneder inden Bryghusets åbning og allerede tidligt kunne øllet kaldes en succes, for fire af de fem nybryggede øl var aldeles fremragende. Imidlertid stødte vi på problemer, for nok kunne vi brygge, men vi havde ingen steder at gøre af øllet, idet vores serveringstanke endnu ikke var dukket op. Det betød et uheldigt stop i produktionen og frygten ulmede: Ville vi løbe tør for øl? Svaret kom prompte den sidste fredag i september, da fire øl løb tør indenfor ganske få timer. Vi var glade for at vores gæster nød øllet, men ærligt talt måtte det gerne have været i et lidt langsommere tempo. De næste par måneder var præget af ekstrem travlhed i bryggeriet, for ligeså snart var en øl færdigbrygget som vores tørstige gæster sørgede for at den forsvandt igen.

Løsningen blev en udvidelse af bryggeriet. Tre ekstra gæringstanke, fem nye serveringstanke og en ekstra brygger betød, at vi lige akkurat kunne følge med. For antallet af gæster blev ikke mindre som forventet – og de var stadig tørstige.

Kapaciteten for bryggeriet i Ryesgade i dets nuværende form er i underkanten af 200.000 liter årligt, og det dækker behovet fra vores restaurant, bar og en begrænset mængde øl ud af huset. Kvaliteten er blevet stadig bedre og øltyperne mange. Vi brygger mangfoldige, karakterfulde, perfekte øl. Fra de klassiske til de mere eksperimenterende typer, således at vi mener at kunne opfylde ambitionen: At brygge og servere Danmarks bedste og bredeste sortiment af specialøl.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/59

Hedehusene

Umiddelbart efter Bryghusets åbning begyndte en massiv efterspørgsel af flaskeøl fra Nørrebro bryghus. Vores oprindelige bryggeri i Ryesgade havde rigeligt at gøre med at følge efterspørgslen fra restaurant og bar, så en udvidelse var nødvendig.

Vi endte med at tage skridtet fuldt ud. Et nyt, moderne og fantastisk flot bryggeri med tilhørende tappelinje blev indkøbt i slutningen af 2005. Det har en kapacitet på 1,2 mio. liter om året og kan i øvrigt udvides løbende, hvis vi skulle få behov derfor. Placeringen i Hedehusene mellem Roskilde og København sikrer, at der er daglig kontakt de to bryggerier imellem. Det er sågar de samme bryggere, der varetager brygningen begge steder. Således bliver der brygget efter de samme opskrifter og i den samme tradition begge steder. Bryggeriet er ligeledes blevet hovedkvarter for det meste af Nørrebro Bryghus’ administration.

I marts 2006 var flaskeøllet en realitet. I første omgang var det tre af favoritterne fra Ryesgade, der nu blev præsenteret for et bredere publikum. New York Lager, Ravnsborg Rød og Bombay Pale Ale kan nu akkompagnere middage og hyggestunder i de fleste dele af landet. Øllet fås kort sagt hvor du forventer at finde det bedste indenfor specialøl, hvad enten der er tale om specialbutikker eller hos Føtex, BILKA, Kvickly og SuperBrugsen, Superbest, Magasin, Salling eller Irma. Hvis dit lokale supermarked ikke byder på øl fra Nørrebro bryghus, så spørg efter det. De kan bestille det hjem.

Kvaliteten bliver der naturligvis ikke gået på kompromis med. Som i Ryesgade, varetager bryggerne og brygmesteren i Hedehusene den vigtigste opgave i denne sammenhæng: At prøvesmage øllet i de forskellige faser af produktionen. Men det bliver ikke ved det. I forbindelse med etableringen af bryggeriet i Hedehusene besluttede vi os for at sætte en helt ny standard for styringen af den tekniske kvalitet af øllet på små specialølbryggerier.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/60

Håndbrygget øl

- Hvad er den ’tekniske kvalitet’, og hvad har det nu med håndbrygget øl at gøre? -

Den tekniske kvalitet er helt kort sagt det, der afgør, om du som forbruger får den øloplevelse, som bryggeren havde tænkt sig at give dig! Med andre ord, er det en fællesbetegnelse for alle de forhold, der afgør, om øllet har en nogenlunde ensartet smag fra gang til gang, om det kan holde sig friskt til den dag, der er angivet på flasken som ’Mindst holdbar til:’, og om hver flaske i en tapning er i orden, således at nogen af dem ikke bliver sure på grund af bakterievækst i øllet. Endelig er en banal ting som øllets kulsyreindhold også meget vigtig at kontrollere, for det korrekte niveau af kulsyre er altafgørende for, hvorledes smagsstofferne frigøres i munden, når man drikker, og dermed for, hvordan smagen opleves. Og det er ligesom det, det hele drejer sig om, ikke?

Øllet til flasketapning bliver meget nænsomt filtreret og pasteuriseret, så vi er sikre på, at øllet er flot blank og frit for bakterier, der kan gøre det surt elle lave andre ulykker! 

I fremtiden vil der naturligvis komme flere spændende øltyper på flaske fra bryggeriet i Hedehusene. Vi lover, at der kommer sæsonøl til højtiderne, og mon ikke også der bliver plads til et par bryg af nogle Bryghusets mere specielle øltyper?

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/61

Böhmer

Pilsner

Som navnet antyder, er denne pilsner mere end kraftigt inspireret af den Bøhmiske Pilsner tradition. Brygget udelukkende på økologisk pilsner malt og Saazer humle, er denne som sine forbilleder præget af milde maltaromaer med et diskret krydret humleindslag. Smagen er rund og meget fyldig uden påtrængende bitterhed, og styrken er på de klassiske 5,0 % alkohol.

Alkoholprocent
5,0%
Farve
Gylden
Duft
Maltaromaer, diskret krydret humleindslag
Smag
Rund og let fyldig uden påtrængende bitterhed
Type
Pilsner
Retter
Frokostbordet, lyst kød, fisk.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/62

Ravnsborg

Rød

 

En variant af den klassiske britiske Amber eller Red Ale. Rødbrun, blød, rund og fyldig øl på ca. 5,5 % alkohol. Tæt maltkarakter blandet med en intens frugtrig og aromatisk duft. Smagen er præget af frugt og et krydret indslag af Amarillo humle. Blid bitterhed og en cremet fylde.

Alkoholprocent
5,5%
Farve
Rødbrun
Duft
Tæt maltkarakter, intens frugtig og aromatisk
Smag
Frugt og et krydret indslag af Amarillo
Type
Red Ale
Retter
Stegt kød, gryderetter, husmandskost, smørrebrød.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/17

New york

Lager

 

En traditionel, amerikansk undergæret øltype fra før forbudstiden. Kraftig, fyldig og mørkgylden øl på 5,2 % alkohol. Intens maltkarakter med karamelnoter, markant bitterhed og en blomsteragtig duft af nordamerikansk Cascade humle.

Alkoholprocent
5,2%
Farve
Mørkgylden
Duft
Blomsteragtig humle
Smag
Intens maltkarakter med karameltoner og markant bitterhed
Type
Pilsner
Retter
Lyst kød, stegt fjerkræ, sandwiches, smørrebrød.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/15

Stuykman

Hvede

Inspireret af den traditionelle belgiske Witbier. Vores version er brygget på økologisk hvede. Den er på 5,0 % alkohol, fyldig, sødmefuld og krydret – tilsat koriander og pomerans. Den lette syrlighed og lave bitterhed gør denne ufiltrerede øl meget forfriskende og perfekt for dem, der ikke er til de kraftige og bitre øltyper.

Alkoholprocent
5,0%
Farve
Lys og ufiltreret
Duft
Krydret med indslag af koriander
Smag
Fyldig, sødmefuld, krydret, tilsat koriander og pomerans. Let syrlighed og lav bitterhed
Type
Hvedeøl
Retter
Fisk, skaldyr, æg.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/21

Bombay

Pale Ale

 

Nørrebro Bryghus’ fortolkning af alle ale-elskeres favorit – India Pale Ale. En kraftig øl, brygget bl.a. på økologisk Pale Ale malt, som giver en dyb og intens maltkarakter. Masser af frugtige ale aromaer suppleres af intense indslag af klassiske aromahumler, som er tilsat efter gæringen. Stor fylde, bitterhed og sødme præger denne øl på 6,5 % alkohol.

Alkoholprocent
6,5%
Farve
Mørkgylden
Duft
Intens maltkarakter og stor krydret humleduft
Smag
Stor fylde, bitterhed og sødme
Type
India Pale Ale
Retter
Gryderetter, krydret mad, ost.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/18

King's County

Brown Ale

Nørrebro Bryghus´ første gæstebryg – en klassisk amerikansk Brown Ale på 5,5 % alkohol modelleret efter gæstebryggeren Garrett Oliver´s egen Brooklyn Brown Ale. Mørk, middelfyldig, frugtig ale med duft og smag af nødder, chokolade og tørret frugt.

Alkoholprocent
5,5%
Farve
Mørk
Duft
Chokolade, nødder og tørret frugt
Smag
Middelfyldig, frugtig, intense malttoner
Type
Brown Ale
Retter
Stegt og grillet kød, gryderetter.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/64

Forårs

Bock

 

En kraftig og fyldig forårsbebuder på 7,0 % alkohol. Brygget i den originale Bock tradition, som også tidligere var udgangspunktet for dansk påskebryg. Undergæret, kobbergylden med en diskret duft af mørk malt og humle. Smagen er rund, sødmefuld med præg af karamel og rosiner. Middel bitterhed og eftersmag.

Alkoholprocent
7,0%
Farve
Kobbergylden
Duft
Diskret duft af mørk malt og humle
Smag
Rund, sødmefuld med præg af karamel og rosiner
Type
Bock
Retter
Stegt kød, kraftige gryderetter, frokostbordet.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/19

Lemon

Ale

Lemon ale er en frisk og inciterende øl på 3,5 % alkohol og med et strejf af Asien. En ufiltreret, lys og letløbende ale, nænsomt krydret med aromatiske limeblade, citrongræs og en snert af ingefær. Lemon Ale er en vidunderlig tørstslukker på en solskinsdag, men er også bedste venner med salater, lette fiskeretter og asiatisk mad.

Alkoholprocent
3,5 %
Farve
Gylden
Duft
Citrongræs, limeblade og en snert af ingefær
Smag
Let og krydret øl med et strejf af Asien
Type
Ale
Retter
Salater, lette fiskeretter og asiatisk mad
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/144

Nørrebros

Julebryg

En unik, mørk filtreret ale på 7,0 % alkohol. Brygget på økologiske malte af byg, hvede og rug. Smagsat med en julehemmelig krydderiblanding. Fyldig, kompleks krydret duft og en kraftig syrlig og sødmefuld smag med en let bitter finish.

Alkoholprocent
7,0%
Farve
Mørk
Duft
Fyldig, kompleks krydret duft
Smag
Kraftig syrlig og sødmefuld smag med en let bitter finish
Type
Ale
Retter
Julemaden, stegt kød, gryderetter.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/63

Stjernestund

Klosterøl

Årets nye vinterbryg, en hyggelig belgisk klosterdubbel på 5,7 %, farven er dyb brun med et tæt hvidt skum, mens smag og duft er umiskendeligt belgiske med tørret frugt, nødder og mælkechokolade i massevis. Sød og intens og lidt til overflod. Sådan er Stjernestund. 

 

Alkoholprocent
5,7%
Farve
Mørk
Duft
Frugt, nødder, mælkechokolade
Smag
Frugt, nødder, mælkechokolade
Type
Klosterdubbel
Retter
Julemaden, stegt kød, gryderetter.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/102

Æble Cider

Ufiltreret Cider brygget med vores egen frugtgær og most af økologiske æbler fra kystnære plantager på Lolland, Falster, Askø og Lilleø. Nyd vores cider som aperitif, i cocktails eller til mad. Ciderens tørhed, moderate alkoholindhold og fine æbletoner gør, at den er velegnet, hvor du ellers ville servere en lys pilsner eller en tør hvidvin. 

Alkoholprocent
4,9%
Farve
Gylden
Duft
Friske æbler
Smag
Tør men læskende
Type
Cider
Retter
Fjerkræ, pasta og istedet for et koldt glas hvidvin
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/248

Æble Solbær Cider

Ufiltreret Cider brygget med vores egen frugtgær, most af økologiske æbler fra kystnære plantager på Lolland, Falster, Askø og Lilleø samt økologiske solbær. Nyd vores cider som aperitif, i cocktails eller til mad. Ciderens tørhed, moderate alkoholindhold og fine æbletoner gør, at den er velegnet, hvor du ellers ville servere en lys pilsner eller en tør hvidvin. 

Alkoholprocent
4,9%
Farve
Rosa
Duft
Friske æbler og solbær
Smag
Tør men læskende
Type
Cider
Retter
Gryderetter og som tørstslukker på en varm sommerdag
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/249

The Good

En letdrikkelig pale ale på 5%. Den er brygget med en meget simpel maltsammensætning af Pilsner-, Munchner- og Bisquit malt der giver den en lys farve. Der er brugt 5 forskellige humler under brygningen med tilsætning hver 5. min igennem den sidste del af kogningen. Udover det er den tørhumlet med Citrahumle for ekstra friskhed. Der er brugt American Ale gær som gør øllen tør og fremhæver humleprofilen.  

Alkoholprocent
5,0%
Farve
Lys
Duft
Frisk humleduft
Smag
Let frugtig med en blid bitterhed
Type
Pale Ale
Retter
Fisk, lyst kød, krydret mad og ost
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/250

The Bad

En belgisk tripel på 9%. Den er mæsket ved høj temperatur og tilsat Muscovado sukker hvilket giver den en intens sødme. Udover det er der benyttet Belgian Ale gær som giver øllet en karakteristisk belgisk aroma. 

Alkoholprocent
9,0%
Farve
Mørk
Duft
Karakteristisk belgisk aroma
Smag
Intens sødme
Type
Tripel
Retter
Lyst kød, fjerkræ, fisk, ost og friske grøntsager
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/251

The Evil

En imperial porter på 10%. Der er fuld knald på maltprofilen hvor der er brugt 9 forskellige slags malte, heriblandt 2 slags ristede malte som farver øllet dyb sort og røgmalt der giver et hint af røg i smagen. Der er tilsat en stor mængde Muscovado sukker hvilket giver den en sødme og let lakridskarakter. Der er brugt 4 forskellige humler der giver øllet en høj bitterhed og god mængde humlearoma.  

Alkoholprocent
10,0%
Farve
Sort
Duft
Ristet og sødlig duft med markant humleprofil
Smag
Kraftig maltkarakter med et hint af røg i smagen
Type
Imperial Porter
Retter
Rødt kød, lam, vildt, gryderetter og kraftige oste
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/252

Nørrebro

En american pale ale dedikeret til vores kvarter. Den komplekse sammensætning af amerikanske humletyper resulterer i tonsvis af aroma og bitterhed! Vi donerer 1 kr. per solgt Nørrebro til udvalgte projekter, der gør vores bydel sjovere at leve i. Følg med på vores Facebookside. Nørrebro er udviklet i samarbejde med tre personer med stærk tilknytning til bydelen; Umut Sakarya, ejer af grillbaren Grisen, Trine Tuxen, smykkedesigner og Mads Boserup Lauritsen, ejer af TagTomat.

Alkoholprocent
5,5%
Farve
Mørkgylden
Duft
Tonsvis af aroma fra amerikanske humletyper
Smag
Aromatisk og bitter
Type
American Pale Ale
Retter
Lyst kød, fjerkræ, salater og ost
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/253

HoReCa

Alle Nørrebro Bryghus' øl er økologiske.

Fustagerne fås i 20/30 liters og er stabelbare.

Nørrebro Bryghus sørger for montering af fadølsudstyr.

Nørrebro Bryghus forestår service af anlægget samt sørger for rens i tilfælde af stor nok volumen.

Nørrebro Bryghus leverer et udvalg af økologiske softdrinks som bl.a. Lemonaid, ChariTea og Bornholms Mosteri. Ydermere leveres produkter fra Coca Cola/Carlsberg samt San Pellegrino.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/32

Events

– Økologisk kvalitets fadøl fra Nørrebro Bryghus –

20/30 ltr. fustager, mange forskellige varianter

Nørrebro Bryghus fadølsanlæg med bar

Nørrebro Bryghus glas og ølbrikker


Mulighed for en helt særlig øloplevelse:

Læs mere på www.ølknallert.dk
Startpris på 3.500 inkl. moms og inkl. 20 liter øl


For yderligere info kontakt os via nedenstående link

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/33

Presse

Her kan vores logo og presse billeder hentes i højopløsning.

 

Online bestilling

Udfyld alle markerede felter

Her kan vores produkter bestilles online hele døgnet.

Udfyld venligst kontaktformularen og efterfølgende indtaster du din ordre.
På forhånd tak.

OBS. BESTILLING SKAL SKE SENEST KL. 15:00 FOR LEVERING NÆSTKOMMENDE HVERDAG.
VED BESTILLING I WEEKENDEN LEVERES ORDREN TIDLIGST TIRSDAG.

Har du har spørgsmål til Online bestilling så kan du kontakte os på telefon 46550470 eller 

ordre@noerrebrobryghus.dk

Bryghuset

Nørrebro Bryghus åbnede dørene i 2003 og var fra starten et fyrtårn i den danske ølkultur, som voksede sammen med bryghuset.

Nørrebro Bryghus har været med til at flytte danskernes holdning og grænser til øl. Mange gæster har besøgt huset og har gennem årene oplevet fremragende øl og store smagsoplevelser.
Vores brygger Emil Rosendahl Jensen brygger øl med inspiration fra både den belgiske, tyske, engelske og navnlig den amerikanske brygkultur.

De helt unikke og eksperimenterende øl kan kun smages på restauranten eller i baren i Ryesgade på Nørrebro, hvorimod de mere klassiske øltyper produceres både til restauranten og til flaske. 

Interessen for vores øl har været stor, så de serveres på mange cafer, restauranter og barer, samt sælges på flaske i flere supermarkeder. 

Mad og øl kombineres, så det giver en helhedsoplevelse for gæsten. Øl og årstider er omdrejningspunktet for køkkenet med inspiration fra det nordiske køkken. Menuen tilpasses de mange smagsoplevelser i øl, malt, humle og krydderier. 
Køkkenet benytter de nordiske råvarer, som passer perfekt til øl. Køkkenet eksperimenterer og udvikler på den danske gastronomi og menukortet skifter 4 gange om året. 

Et årti og 250 forskellige øl senere er Nørrebro Bryghus solidt placeret, som et omdrejningspunkt i den danske ølkultur. Med friske ideer, kærlighed til øl og hårdt arbejde har bryggerne brygget alt fra sorte til lyserøde, bomstærke til spæde, 
sommerfriske til vintervarmende typer af øl.

Køkkenet har en fin balance mellem traditionelle danske retter og råvarer, samt retter der kan tiltrække gæster fra hele verden. 

 

 

 

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/89

Brygningen

Udgangspunktet for en velsmagende øl findes i øllets fire basisingredienser, malt, vand, humle og gær. De absolut bedste økologiske råvarer af slagsen, vi kan skaffe. Dertil kommer en god opskrift og en grundig og talentfuld brygger - så kan det ikke gå helt galt.

Fra malten kommer øllets farve samt en masse smag og sødme og fra sødmen stammer alkoholen. Malten valses i maltmøllen og alle godterne udvindes i brygvandet. Dernæst fjernes skallerne fra malten i en si og sukkervandet - Urten - koges med den vidunderlige humle, som konserverer øllet og giver tilpas bitterhed og inciterende aromaer.

Næst efter følger den ugelange gæring, hvor ølgæren laver sukkerstoffer om til alkohol og kulsyre - det, du stifter bekendtskab med som øllets bobler. Endelig modnes øllet, og det tager alt fra et par uger til flere år alt afhængig af øltypen.

Tilbage står kun at nyde øllet - og det gøres naturligvis bedst på Nørrebro Bryghus.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/90

Ølfilosofi

Nørrebro Bryghus brygger og serverer velsmagende speciale øl af økologiske råvarer. 

Vi udvikler konstant på de klassiske øl typer. Vores brygger, får inspiration fra årstiderne, trenden inden for mikrobryg og andre øl kulturer.  Vi er alsidige og varierer de øltyper vi har på hanen i restauranten i Ryesgade. 

Vores ølkort byder på søde, sure, bitre, kraftige, milde, tørre og humlede øl, så der er øl for enhver smag, enhver sindsstemning og enhver anledning.  Øl og mad afstemmes, vi sammensætter ølmenuer der passer til det aktuelle menukort.

Siden åbningen af Bryghuset i september 2003, har vi brygget mere end 250 forskellige øltyper, hver med sin smag og personlighed.  Vores øl er unikke, smagsfulde og tilsat en god portion fantasi. 

Vores brygger kombinere ingredienserne vand, malt, humle, gær og krydderier og har respekt for de gamle traditioner for ølbrygning. 

Den amerikanske ølkultur ligger vores hjerte nært, men mere klassisk ølkulturer som tysk, belgisk, tjekkisk og engelsk er også med til at inspirerede vores bryggeri.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/91

Kontakt

Baldersbuen 25 
2640 Hedehusene 

Tel. 4655 0470