Velkommen til vores
industrielle bryggeri.

Nørrebro Bryghus er et lille eventyr om en succes, der på kort tid har vokset sig stærk

Ryesgade

Vores oprindelige bryggeri i Ryesgade åbnede i september 2003 sammen med bryggerirestauranten. Bryggeriet blev indkøbt hos et amerikansk firma, der opererer fra Tjekkiet. Brygningen gik så småt i gang et par måneder inden Bryghusets åbning og allerede tidligt kunne øllet kaldes en succes, for fire af de fem nybryggede øl var aldeles fremragende. Imidlertid stødte vi på problemer, for nok kunne vi brygge, men vi havde ingen steder at gøre af øllet, idet vores serveringstanke endnu ikke var dukket op. Det betød et uheldigt stop i produktionen og frygten ulmede: Ville vi løbe tør for øl? Svaret kom prompte den sidste fredag i september, da fire øl løb tør indenfor ganske få timer. Vi var glade for at vores gæster nød øllet, men ærligt talt måtte det gerne have været i et lidt langsommere tempo. De næste par måneder var præget af ekstrem travlhed i bryggeriet, for ligeså snart var en øl færdigbrygget som vores tørstige gæster sørgede for at den forsvandt igen.

Løsningen blev en udvidelse af bryggeriet. Tre ekstra gæringstanke, fem nye serveringstanke og en ekstra brygger betød, at vi lige akkurat kunne følge med. For antallet af gæster blev ikke mindre som forventet – og de var stadig tørstige.

Kapaciteten for bryggeriet i Ryesgade i dets nuværende form er i underkanten af 200.000 liter årligt, og det dækker behovet fra vores restaurant, bar og en begrænset mængde øl ud af huset. Kvaliteten er blevet stadig bedre og øltyperne mange. Vi brygger mangfoldige, karakterfulde, perfekte øl. Fra de klassiske til de mere eksperimenterende typer, således at vi mener at kunne opfylde ambitionen: At brygge og servere Danmarks bedste og bredeste sortiment af specialøl.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/59

Hedehusene

Umiddelbart efter Bryghusets åbning begyndte en massiv efterspørgsel af flaskeøl fra Nørrebro bryghus. Vores oprindelige bryggeri i Ryesgade havde rigeligt at gøre med at følge efterspørgslen fra restaurant og bar, så en udvidelse var nødvendig.

Vi endte med at tage skridtet fuldt ud. Et nyt, moderne og fantastisk flot bryggeri med tilhørende tappelinje blev indkøbt i slutningen af 2005. Det har en kapacitet på 1,2 mio. liter om året og kan i øvrigt udvides løbende, hvis vi skulle få behov derfor. Placeringen i Hedehusene mellem Roskilde og København sikrer, at der er daglig kontakt de to bryggerier imellem. Det er sågar de samme bryggere, der varetager brygningen begge steder. Således bliver der brygget efter de samme opskrifter og i den samme tradition begge steder. Bryggeriet er ligeledes blevet hovedkvarter for det meste af Nørrebro Bryghus’ administration.

I marts 2006 var flaskeøllet en realitet. I første omgang var det tre af favoritterne fra Ryesgade, der nu blev præsenteret for et bredere publikum. New York Lager, Ravnsborg Rød og Bombay Pale Ale kan nu akkompagnere middage og hyggestunder i de fleste dele af landet. Øllet fås kort sagt hvor du forventer at finde det bedste indenfor specialøl, hvad enten der er tale om specialbutikker eller hos Føtex, BILKA, Kvickly og SuperBrugsen, Superbest, Magasin, Salling eller Irma. Hvis dit lokale supermarked ikke byder på øl fra Nørrebro bryghus, så spørg efter det. De kan bestille det hjem.

Kvaliteten bliver der naturligvis ikke gået på kompromis med. Som i Ryesgade, varetager bryggerne og brygmesteren i Hedehusene den vigtigste opgave i denne sammenhæng: At prøvesmage øllet i de forskellige faser af produktionen. Men det bliver ikke ved det. I forbindelse med etableringen af bryggeriet i Hedehusene besluttede vi os for at sætte en helt ny standard for styringen af den tekniske kvalitet af øllet på små specialølbryggerier.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/60

Håndbrygget øl

- Hvad er den ’tekniske kvalitet’, og hvad har det nu med håndbrygget øl at gøre? -

Den tekniske kvalitet er helt kort sagt det, der afgør, om du som forbruger får den øloplevelse, som bryggeren havde tænkt sig at give dig! Med andre ord, er det en fællesbetegnelse for alle de forhold, der afgør, om øllet har en nogenlunde ensartet smag fra gang til gang, om det kan holde sig friskt til den dag, der er angivet på flasken som ’Mindst holdbar til:’, og om hver flaske i en tapning er i orden, således at nogen af dem ikke bliver sure på grund af bakterievækst i øllet. Endelig er en banal ting som øllets kulsyreindhold også meget vigtig at kontrollere, for det korrekte niveau af kulsyre er altafgørende for, hvorledes smagsstofferne frigøres i munden, når man drikker, og dermed for, hvordan smagen opleves. Og det er ligesom det, det hele drejer sig om, ikke?

Øllet til flasketapning bliver meget nænsomt filtreret og pasteuriseret, så vi er sikre på, at øllet er flot blank og frit for bakterier, der kan gøre det surt elle lave andre ulykker! 

I fremtiden vil der naturligvis komme flere spændende øltyper på flaske fra bryggeriet i Hedehusene. Vi lover, at der kommer sæsonøl til højtiderne, og mon ikke også der bliver plads til et par bryg af nogle Bryghusets mere specielle øltyper?

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/61

Böhmer

Pilsner

Som navnet antyder, er denne pilsner mere end kraftigt inspireret af den Bøhmiske Pilsner tradition. Brygget udelukkende på økologisk pilsner malt og Saazer humle, er denne som sine forbilleder præget af milde maltaromaer med et diskret krydret humleindslag. Smagen er rund og meget fyldig uden påtrængende bitterhed, og styrken er på de klassiske 5,0 % alkohol.

Alkoholprocent
5,0%
Farve
Gylden
Duft
Maltaromaer, diskret krydret humleindslag
Smag
Rund og let fyldig uden påtrængende bitterhed
Type
Pilsner
Retter
Frokostbordet, lyst kød, fisk.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/62

Ravnsborg

Rød

 

En variant af den klassiske britiske Amber eller Red Ale. Rødbrun, blød, rund og fyldig øl på ca. 5,5 % alkohol. Tæt maltkarakter blandet med en intens frugtrig og aromatisk duft. Smagen er præget af frugt og et krydret indslag af Amarillo humle. Blid bitterhed og en cremet fylde.

Alkoholprocent
5,5%
Farve
Rødbrun
Duft
Tæt maltkarakter, intens frugtig og aromatisk
Smag
Frugt og et krydret indslag af Amarillo
Type
Red Ale
Retter
Stegt kød, gryderetter, husmandskost, smørrebrød.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/17

New york

Lager

 

En traditionel, amerikansk undergæret øltype fra før forbudstiden. Kraftig, fyldig og mørkgylden øl på 5,2 % alkohol. Intens maltkarakter med karamelnoter, markant bitterhed og en blomsteragtig duft af nordamerikansk Cascade humle.

Alkoholprocent
5,2%
Farve
Mørkgylden
Duft
Blomsteragtig humle
Smag
Intens maltkarakter med karameltoner og markant bitterhed
Type
Pilsner
Retter
Lyst kød, stegt fjerkræ, sandwiches, smørrebrød.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/15

Stuykman

Hvede

Inspireret af den traditionelle belgiske Witbier. Vores version er brygget på økologisk hvede. Den er på 5,0 % alkohol, fyldig, sødmefuld og krydret – tilsat koriander og pomerans. Den lette syrlighed og lave bitterhed gør denne ufiltrerede øl meget forfriskende og perfekt for dem, der ikke er til de kraftige og bitre øltyper.

Alkoholprocent
5,0%
Farve
Lys og ufiltreret
Duft
Krydret med indslag af koriander
Smag
Fyldig, sødmefuld, krydret, tilsat koriander og pomerans. Let syrlighed og lav bitterhed
Type
Hvedeøl
Retter
Fisk, skaldyr, æg.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/21

Bombay

Pale Ale

 

Nørrebro Bryghus’ fortolkning af alle ale-elskeres favorit – India Pale Ale. En kraftig øl, brygget bl.a. på økologisk Pale Ale malt, som giver en dyb og intens maltkarakter. Masser af frugtige ale aromaer suppleres af intense indslag af klassiske aromahumler, som er tilsat efter gæringen. Stor fylde, bitterhed og sødme præger denne øl på 6,5 % alkohol.

Alkoholprocent
6,5%
Farve
Mørkgylden
Duft
Intens maltkarakter og stor krydret humleduft
Smag
Stor fylde, bitterhed og sødme
Type
India Pale Ale
Retter
Gryderetter, krydret mad, ost.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/18

King's County

Brown Ale

Nørrebro Bryghus´ første gæstebryg – en klassisk amerikansk Brown Ale på 5,5 % alkohol modelleret efter gæstebryggeren Garrett Oliver´s egen Brooklyn Brown Ale. Mørk, middelfyldig, frugtig ale med duft og smag af nødder, chokolade og tørret frugt.

Alkoholprocent
5,5%
Farve
Mørk
Duft
Chokolade, nødder og tørret frugt
Smag
Middelfyldig, frugtig, intense malttoner
Type
Brown Ale
Retter
Stegt og grillet kød, gryderetter.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/64

Forårs

Bock

 

En kraftig og fyldig forårsbebuder på 7,0 % alkohol. Brygget i den originale Bock tradition, som også tidligere var udgangspunktet for dansk påskebryg. Undergæret, kobbergylden med en diskret duft af mørk malt og humle. Smagen er rund, sødmefuld med præg af karamel og rosiner. Middel bitterhed og eftersmag.

Alkoholprocent
7,0%
Farve
Kobbergylden
Duft
Diskret duft af mørk malt og humle
Smag
Rund, sødmefuld med præg af karamel og rosiner
Type
Bock
Retter
Stegt kød, kraftige gryderetter, frokostbordet.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/19

Lemon

Ale

Lemon ale er en frisk og inciterende øl på 3,5 % alkohol og med et strejf af Asien. En ufiltreret, lys og letløbende ale, nænsomt krydret med aromatiske limeblade, citrongræs og en snert af ingefær. Lemon Ale er en vidunderlig tørstslukker på en solskinsdag, men er også bedste venner med salater, lette fiskeretter og asiatisk mad.

Alkoholprocent
3,5 %
Farve
Gylden
Duft
Citrongræs, limeblade og en snert af ingefær
Smag
Let og krydret øl med et strejf af Asien
Type
Ale
Retter
Salater, lette fiskeretter og asiatisk mad
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/144

Nørrebros

Julebryg

En unik, mørk filtreret ale på 7,0 % alkohol. Brygget på økologiske malte af byg, hvede og rug. Smagsat med en julehemmelig krydderiblanding. Fyldig, kompleks krydret duft og en kraftig syrlig og sødmefuld smag med en let bitter finish.

Alkoholprocent
7,0%
Farve
Mørk
Duft
Fyldig, kompleks krydret duft
Smag
Kraftig syrlig og sødmefuld smag med en let bitter finish
Type
Ale
Retter
Julemaden, stegt kød, gryderetter.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/63

Stjernestund

Klosterøl

Årets nye vinterbryg, en hyggelig belgisk klosterdubbel på 5,7 %, farven er dyb brun med et tæt hvidt skum, mens smag og duft er umiskendeligt belgiske med tørret frugt, nødder og mælkechokolade i massevis. Sød og intens og lidt til overflod. Sådan er Stjernestund. 

 

Alkoholprocent
5,7%
Farve
Mørk
Duft
Frugt, nødder, mælkechokolade
Smag
Frugt, nødder, mælkechokolade
Type
Klosterdubbel
Retter
Julemaden, stegt kød, gryderetter.
Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/102

HoReCa

Alle Nørrebro Bryghus' øl er økologiske.

Fustagerne fås i 20/30 liters og er stabelbare.

Nørrebro Bryghus sørger for montering af fadølsudstyr.

Nørrebro Bryghus forestår service af anlægget samt sørger for rens i tilfælde af stor nok volumen.

Nørrebro Bryghus leverer Coca Cola/Carlsberg produkter samt økosafter og San Pellegrino vand.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/32

Events

– Økologisk kvalitets fadøl fra Nørrebro Bryghus –

20/30 ltr. fustager, mange forskellige varianter

Nørrebro Bryghus fadølsanlæg med bar

Nørrebro Bryghus glas og ølbrikker


Mulighed for en helt særlig øloplevelse:

Læs mere på www.ølknallert.dk
Startpris på 3.500 inkl. moms og inkl. 20 liter øl


For yderligere info kontakt os via nedenstående link

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/33

Presse

Her kan vores logo og presse billeder hentes i højopløsning.

 

Online bestilling

Udfyld alle markerede felter

Her kan vores produkter bestilles online hele døgnet.

Udfyld venligst kontaktformularen og efterfølgende indtaster du din ordre. På forhånd tak.

Har du har spørgsmål til Online bestilling så kan du kontakte os på telefon 46550470 eller 

 ordre@noerrebrobryghus.dk

Bryghuset

Nørrebro Bryghus blev dannet i 2003 og var fra starten af lidt af et fyrtårn i den unge og fremadskuende ølkultur, som begyndte at vokse sammen med det unge bryghus.

På ølsiden skulle der flyttes grænser og holdninger. Gæsterne i restauranten og på andre gode udskænkningssteder blev udsat for de fremragende smagsoplevelser fra den belgiske, tyske, engelske og navnlig den nye amerikanske bryggekultur - og endelig var der de eksperimenterende bryg, som fostredes i bryggernes krøllede hjerner på Nørrebro.

Maden er et kapitel for sig selv. Øllet stod i centrum for et ølkøkken, som verden ikke før havde set. Et helt igennem sæsonpræget køkken med klare nordiske inspirationer perfekt tilpasset øllets smage; malten, humlen og krydderierne. Bryghuset tillod sig at gøre opmærksom på en forglemmelse i den danske gastronomi, nemlig at de nordiske smage passer perfekt til den nordiske drik, nemlig øllet.

Et årti og 200 forskellige øl senere - fra de sorte til de lyserøde, fra de bomstærke til de spæde, fra de sommerfriske til de vintervarmende - står bryghuset solidt placeret som et af omdrejningspunkterne i den danske ølkultur. Håndværket på bryggersiden er præget af hårdt slid, friske ideer og ydmyg kærlighed til øllet, mens maden er sæsonfrisk, skarpere end nogensinde og en soleklar kandidat til Nordens bedste ølkøkken.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/89

Brygningen

Udgangspunktet for en velsmagende øl findes i øllets fire basisingredienser, nemlig malt, vand, humle og gær. Og de absolut bedste af slagsen, vi kan skaffe. Dertil kommer en god opskrift og en grundig og talentfuld brygger - så kan det ikke gå helt galt.

Fra malten kommer øllets farve samt en masse smag og sødme og fra sødmen stammer alkoholen. Malten knuses og alle godterne udvindes i brygvandet. Dernæst fjernes skallerne fra malten i en si og sukkervandet - urten - koges med den vidunderlige humle, som konserverer øllet og giver tilpas bitterhed og inciterende aromaer.

Næst følger den ugelange gæring, hvor ølgæren laver sukkerstoffer om til alkohol og kulsyre - det, du stifter bekendtskab med som øllets bobler. Endelig modnes øllet, og det tager alt fra et par uger til flere år alt afhængig af øltypen.

Tilbage står kun at nyde øllet - og det gøres naturligvis bedst på Nørrebro Bryghus.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/90

Ølfilosofi

Nørrebro Bryghus vil brygge og servere det mest velsmagende sortiment af specialøl, som Danmark har at byde på.

Vores ølfilosofi er basen for al vores øl. Vi søger først og fremmest alsidighed; at vi til hver en tid har en mangfoldighed af øltyper til rådighed. Vores ølkort byder derfor fra tid til anden på søde, sure, bitre, kraftige, milde, tørre og søde øl, således at der er øl for enhver smag, enhver sindsstemning - og desuden øl, der passer til de fleste retter.

Siden åbningen af Bryghuset i september 2003, har vi brygget intet mindre end 200 forskellige øltyper, hver med sin helt specielle personlighed. Øllet skal nemlig have et unikt præg. Derfor sigter vi efter karakterfulde øl, hvilket opnås ved en kompromisløs tilgang til vores ingredienser; malt, humle, gær og vand som de fire væsentligste. Samtidig tager vi en stolt og grundig tilgang til håndværket ølbrygning samt en god portion fantasi, når vi udvikler opskrifter.

Vi lader os desuden skamløst inspirere af andre ølkulturer. Den nye amerikanske ligger vort hjerte nært, men mere klassiske ølkulturer finder også plads - så bliv ikke overrasket, hvis ølkortet fra tid til anden byder på tysk, belgisk, tjekkisk eller engelsk inspirerede øltyper.

Kopier tekst link: http://www.noerrebrobryghus.dk/node/91

Kontakt

Baldersbuen 25 
2640 Hedehusene 

Tel. 4655 0470